25 jarig jubileum

Uitslag quiz 25 jarig jubileum

De uitslag van de kennisquiz t.g.v. het 25 jarig jubileum van onze stichting is bekend. Helaas waren er maar 6 deelnemers waarvan 3 deelnemers alle vragen juist hadden beantwoord. Bij loting is hier de uiteindelijke winnaar uit gekomen: Anneke Breg-Swart. Zij heeft de prijs van € 25,- al in ontvangst mogen nemen. Voor de andere 2 personen, die alle vragen goed hadden wordt een fles heerlijke wijn beschikbaar gesteld. Dat waren Jan Karsten en Jan Steltenpool (St.Pancras). U kunt de uitslagen van de quiz downloaden via deze link


Viering 25 jarig jubileum groot succes

Tijdens het weekend van 28 en 29 januari 2017 hebben wij het 25 jarig bestaan van onze stichting gevierd met een extra openstelling van het Raadhuis. Nast de mooie foto-expositie "Wervershover kermis door de jaren heen" was ook Marcel Deen aanwezig met zijn minikermis wat veel publiek trok. De kinderen konden zich vermaken met Oudhollandse spelletjes, gratis limonade, touwtje trekken en een suikerspin en er liep een grabbelclown rond die haar zakken vol had met leuke cadeautjes voor de kinderen. In de trouwzaal werd koffie of een borrel aangeboden met een stukje halve Abraham en werden de DVD's van Ouds-Her vertoond. De belangstelling was groot. Er zijn zo'n 280 bezoekers geweest en iedereen genoot van de prachtige beelden en de gezellige sfeer, zowel jong als oud.

Vrijdag 3 februari hebben we een borreluurtje georganiseerd voor alle vrijwilligers van de stichting, oud bestuursleden en het bestuur uiteraard zelf. Tijdens deze bijeenkomst werden 3 personen blij verrast met een mooi boeket en een dankwoordje van de voorzitter Gidus van der Swaluw. Deze 3 mensen zijn al vanaf het eerste uur betrokken bij onze stichting en nog steeds actief. Een boeket en een pluim meer dan waard dus.


Wie komt er om een kermisborrel??

Ja inderdaad, een kermisborrel in januari! Bij ‘Stichting Oud Wervershoof’ is het namelijk een jaar lang kermis. Iedere laatste zaterdag van de maand kunt u tijdens de openstelling in het oude Raadhuis de foto-expositie ‘Wervershoofse kermis in de vorige eeuw’ bezichtigen. Door middel van een expositie met ruim 200 kermisfoto’s, oude krantenberichten en een overzicht van (verdwenen) cafés kijken we terug op de Wervershoofse kermis over de hele vorige eeuw, die ook 100 jaar geleden al uitbundig werd gevierd. Het publiek werd in die tijd weliswaar op heel andere wijze vermaakt, met de Kinematograaf, Bioscope, optocht met potsierlijke kleding, Circus Renseman, kramen en luchtschommel, maar ook toen al spraken de kranten over ‘stampvolle herbergen, waar het er gezellig en jolig aan toe ging’.
Vanwege het 25-jarig jubileum van Stichting Oud Wervershoof zijn we deze keer het hele weekend open. Daarom nodigen wij u op zaterdag 28 of zondag 29 januari van harte uit voor de open dag mét een kermisborrel (een kopje koffie of thee schenken we ook) en een stukje ‘halve Abraham’. Als extra bezienswaardigheid is deze dag ook de miniatuurkermis van Marcel Deen weer te bewonderen. Deze minikermis, met veel attracties tot in de kleinste details nagebouwd en waarin alles beweegt en is verlicht, is zeker een bezoekje waard. Voor de kinderen hebben we bovendien een grabbelton, een touwtje-trekkraam en enkele oudhollandse spelletjes en met bon uit de Binding mogen ze een gratis suikerspin halen.

Voor de ouderen hebben we een fotoquiz samengesteld, waarmee u met 25 foto-vragen uw kennis kunt testen over Wervershoof door de jaren heen. Onder de goede inzenders verloten we een prijs van 25,-. Met een beetje speurwerk zijn de antwoorden terug te vinden in de 20 edities van de Skriemer of op de beeldbank van Oud Wervershoof. Al zoekend krijgt u zo gelijk een mooi beeld van waarmee Oud Wervershoof zich zoals heeft bezig gehouden in die 25 jaar. U kunt de quiz ophalen in het Raadhuis tijdens ons feestweekend, of downloaden van de site www.oudwervershoof.nl op de pagina Activiteiten/25-jarig jubileum.

De openingstijd is beide dagen van 12.00 uur tot 16.00 uur, Raadhuisplein 1 in Wervershoof.

 


‘Oud Wervershoof’ 25 jaar.

Op 2 februari 1992 is op initiatief van Piet Koomen de ‘Werkgroep Oud Wervershoof’ opgericht. Op zijn oproep in Binding reageerden Dora Mol, Nel Rustenburg, Jan Haakman, Dora Spruit en Jos Neefjes. Met Piet vormden zij de eerste Werkgroep.

Dit initiatief heeft er toe geleid dat de Werkgroep (in 2001 omgezet in ‘Stichting Oud Werverhoof’), 25 jaar later beschikt over o.a. een fotoarchief van ruim 10.000 foto,’s, veel filmmateriaal en een uitgebreid archief met historisch materiaal. Sinds twee jaar wordt er gewerkt aan een fotobeeldbank, waar inmiddels ruim 5000 foto’s en 800 bidprentjes op staan. Verder zijn er 20 edities van ‘ De Skriemer’ en 6 dvd’s ‘Van Ouds Her’ uitgebracht, waren er vele cultureel/historische lezingen, elf succesvolle Skriemer-presentarieavonden, en heel veel foto-exposities. De eerste fototentoonstelling was in 1995 met ‘Vijftig jaar Bevrijding’, waarna er nog vele volgden, zoals ‘Het Sociaal-Culturele leven in samenhang met de kerk 1900-1950’,  ‘175 jaar Brandweer’, de Wervershoofse Middenstand, ‘125 jaar Katholiek Onderwijs’, Boeren en tuinders, de trouw- en gezinsfoto’s van de glasnegatievencollectie van Foto Bot, Vervoer, 75 jaar Bevrijding, de schilderwerken van Gerrit Grooteman en Cornelis van Rootselaar en de huidige expositie ‘Wervershoofse Kermis in de vorig eeuw’.

Van een plekje op de zolder van De Schoof verhuisde de Stichting in 2012 naar het oude Raadhuis. Daar beschikken zij, naast het gebruik van de trouwzaal, over archiefruimte, de zolder, een vergaderkamer en expositieruimte. Hierdoor is het mogelijk geworden om een maandelijkse openstelling te houden, waarbij belangstellenden de trouwzaal, de foto-exposities en het archief kunnen bezoeken.

Het oude Raadhuis is nog steeds een geliefde trouwlocatie, waarvoor vrijwilligers van ‘Oud Wervershoof de bodewerkzaamheden verrichten. En de koffieconcerten, die inmiddels voor het derde jaar in de trouwzaal worden georganiseerd, trekken steeds weer volle zalen.

Stichting ‘Oud Wervershoof’ wil het 25-jarig jubileum graag met u vieren en we nodigen u dan ook van harte uit voor de feestelijke openstelling van deze maand bij de expositie ‘Wervershoofse kermis in de vorige eeuw’. Bij deze openstelling op zaterdag 28 januari en deze keer ook op zondag 29 januari is ook nu weer de miniatuurkermis van Marcel Deen te bewonderen. Voor de kinderen zijn er tevens kleine attracties en een suikerspin en de volwassenen willen we graag uitnodigen voor een kermisborrel met een stukje halve Abraham.

Voor het 25-jarig jubileum hebben we een fotoquiz met 25 fotovragen samengesteld, waarmee u uw kennis over Wervershoof door de jaren heen kunt testen en waarmee 25,- te verdienen is. De quiz kunt u ophalen tijdens de openstellingen op 28 en 29 januari, of downloaden via deze link

De openingstijd is beide dagen van 12.00 uur tot 16.00 uur.