Activiteiten

Activiteiten Stichting Oud Wervershoof

Zoals in de doelstelling al is aangegeven wil onze Stichting bekendheid geven aan de historie van Wervershoof aan inwoners, verenigingen en instellingen. Dit doet zij door het organiseren van diverse activiteiten en het uitgeven van publicaties. De belangrijkste activiteiten worden hieronder kort toegelicht. Voor de belangrijkste activiteiten zijn afzonderlijke pagina's met meer informatie aangemaakt. Klik hiervoor op de links hieronder:

 • Uitgifte jaarboek "De Skriemer".
  Eind 1997 kwam een grote wens uit, de eerste Skriemer, ons jaarboek, werd gepresenteerd. Inmiddels voor velen een niet meer weg te denken Sint-cadeau! Mooi papier, hardcover en scherp afgedrukte foto's. Hiervoor zorgt een vrijwel constante groep mensen, die tezamen de redactie vormt. Daarnaast hebben we een aantal (vaste) gastschrijvers. Klik op de link hierboven voor meer informatie over de rubrieken, de reeds verschenen verhalen en de mogelijkheid om oude uitgaven van "de Skriemer" te verkrijgen.

 • Het uitbrengen van DVD's onder de titel "Van Ouds-Her" met historische filmbeelden uit het dorp Wervershoof, veelal aangeleverd door inwoners. Na 6 uitgebrachte DVD's is momenteel al het oude filmmateriaal gebruikt en zijn we niet meer bij machte om een nieuwe DVD uit te geven. Zodra wij weer over voldoende materiaal beschikken, wordt er een volgende DVD "Van Ouds-Her" uitgebracht. Mocht u dus in het bezit zijn van oude (kwalitatief goede) filmbeelden van Wervershoof of Wervershover families dan houden wij ons van harte aanbevolen. Laat het ons weten via het contactformulier.

 • Archivering van oude foto's en allerlei artikelen gedocumenteerd in banden, boeken en tijdschriften. Zie voor een uitgebreid overzicht de afzonderlijke pagina "Archief".

 • Het houden van exposities.

 • Het organiseren van lezingen.
  Minimaal 1 x per jaar wordt in februari de zgn. "Winterlezing" gehouden. Telkens wordt gezocht naar een boeiend onderwerp met grote historische waarde. Hiervoor worden gastsprekers aangetrokken die het publiek een interessante avond kunnen bezorgen. De lezingen worden meestal gehouden in Cultureel Centrum "De Schoof" in Wervershoof of in onze eigen locatie: de trouwzaal van het Raadhuis. Deelname aan deze avonden is gratis.

 • Het organiseren van Culturele Activiteiten.
  Een aantal keren per jaar organiseren we kleinschalige activiteiten in de vorm van muziek, toneel, tentoonstellingen van lokale kunstenaars etc.

 • 4 x per jaar wordt er een Nieuwsbrief uitgebracht