Oud Wervershoof

Welkom

Hartelijk welkom op de website van de Stichting Oud Wervershoof. Op onze site vindt u informatie over onze Stichting en krijgt u een indruk van de verschillende activiteiten die er plaatsvinden.

In 1992 werd de Werkgroep Oud Wervershoof opgericht, die in 2001 officieel via notariële akte werd omgezet in de Stichting Oud Wervershoof. De reeds bestaande filmgroep Oud Wervershoof werd nu onderdeel van de nieuwe Stichting.

Eind 1997 werd het eerste jaarboek "De Skriemer" uitgegeven. Hiervoor werd een afzonderlijk redactieteam in het leven geroepen. De Stichting organiseert verder lezingen, exposities, beheert een eigen fotocollectie en uitgebreid archief met historisch materiaal, maar ook het verzamelen van oude filmbeelden en het periodiek uitbrengen van de DVD "Van Ouds-Her" behoort tot de activiteiten van de Stichting.

Sinds 1 januari 2012 waren wij gehuisvest in het oude Raadhuis van de voormalige gemeente Wervershoof. Hier beschikten wij naast het gebruik en het beheer van de trouwzaal over een eigen archief, mooie expositieruimtes, de zolder en een vergaderkamer. Het oude Raadhuis is nog steeds een geliefde trouwlocatie, waarvoor onze vrijwilligers de bodewerkzaamheden verrichtten. Helaas moeten wij deze mooie locatie per 1-5-2021 verlaten omdat we geen overeenstemming kunnen bereiken met de eigenaar, Jos Botman. Het archief met foto's en documentatie is verhuisd naar Cultureel Centrum de Schoof. Hiermee zijn aan ruim 9 mooie jaren in het raadhuis met tal van activiteiten zoals de maandelijkse exposities, jaarlijkse koffieconcerten en lezingen een einde gekomen. Hoe hierin in de toekomst weer invulling aan kan worden gegeven is op dit moment niet bekend.

Heeft u vragen of ideeën? Neem dan gerust contact met ons op.