Oud Wervershoof

Welkom

Hartelijk welkom op de website van de Stichting Oud Wervershoof. Op onze site vindt u informatie over onze Stichting en krijgt u een indruk van de verschillende activiteiten die er plaatsvinden.

In 1992 werd de Werkgroep Oud Wervershoof opgericht, die in 2001 officieel via notariƫle akte werd omgezet in de Stichting Oud Wervershoof. De reeds bestaande filmgroep Oud Wervershoof werd nu onderdeel van de nieuwe Stichting.

Eind 1997 werd het eerste jaarboek "De Skriemer" uitgegeven. Hiervoor werd een afzonderlijk redactieteam in het leven geroepen. De Stichting organiseert verder lezingen, exposities, beheert een eigen fotocollectie en uitgebreid archief met historisch materiaal, maar ook het verzamelen van oude filmbeelden en het periodiek uitbrengen van de DVD "Van Ouds-Her" behoort tot de activiteiten van de Stichting.

Sinds 1 januari 2012 zijn wij gehuisvest in het oude Raadhuis van de voormalige gemeente Wervershoof. Hier beschikken wij naast het gebruik en het beheer van de trouwzaal over een eigen archief, mooie expositieruimtes, de zolder en een vergaderkamer. Het oude Raadhuis is nog steeds een geliefde trouwlocatie, waarvoor onze vrijwilligers de bodewerkzaamheden verrichten.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.