Genealogie

Wij publiceren zoveel als mogelijk informatie in verhaalvorm in ons jaarboek De Skriemer. De redactie van De Skriemer en haar gastschrijvers verrichten hiervoor onderzoek in het dorp, bij de dorpsbewoners, het Westfries archief, in het kadaster en in de openbare archieven.

Voor het feitelijke familieonderzoek of genealogie kunt u het beste terecht bij de officiële archieven, het Centraal Bureau voor Genealogie of een van de vele websites over dit onderwerp. Toch kan een bezoek aan ons archief interessante aanvullende informatie voor uw familiegeschiedenis opleveren.

Nieuw: Uw afkomst in kaart? www.myheritage.nl
Wie zijn mijn voorouders? Heb ik misschien blauw bloed of een familiewapen? Veel mensen vragen zich dat af en gaan op onderzoek uit naar hun afkomst. Genealogie of stamboomonderzoek is populair. De gratis website MyHeritage helpt u om al die familiegegevens mooi in kaart te brengen. Klik hier voor een korte handleiding voor het maken van een stamboom.

De volgende links kunnen ook nuttig zijn voor uw familieonderzoek:
genealogie.pagina.nl: Startpagina genealogie
https://www.wiewaswie.nl/: Ga op zoek naar je voorouders.

Centraal bureau voor genealogie: Landelijk kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek.

Nederlandse genealogische vereniging : de grootste genealogische vereniging van Nederland

Geneanet: ontdek de geschiedenis van Wervershoof

Nederl.Genealogische Vereniging afd. Oostelijk Westfriesland: De regionale afdeling "Oostelijk West-Friesland" omvat het gebied in Noord-Holland met de plaatsen met de postcodes: 1600 t/m 1699 en 1710 t/m 1719.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer sites en bronnen, waarop u uw familiegegevens voor stamboomonderzoek kunt vinden.

Vrijwilligers gevraagd:

Wij zouden ons team van vrijwilligers die onderzoek verrichten in de openbare archieven graag uitgebreid zien met meer onderzoekers. Dus… ben jij nieuwsgierig, inventief, geduldig en een doorzetter? Neem dan contact met ons op. Je krijgt er vast en zeker geen spijt van indien je je bij ons aansluit. De kick om informatie boven water te halen waar je lang naar op zoek bent geweest is altijd groot.