Culturele activiteiten

Koffieconcerten 2019/20

Voor het 6e jaar organiseren wij in de wintermaanden enkele koffieconcerten op zondagmiddag.
De knusse opstelling tijdens de concerten, waarvoor slechts 50 plaatsen beschikbaar zijn, zorgt telkens weer voor een sfeertje alsof de muzikanten
en het publiek werkelijk bij elkaar ‘op de koffie’ zijn.


De concertagenda ziet er als volgt uit:
2 oktober           : Soelaas
22 december    : Kerstconcert met Christman T(h)ree
12 januari         : Coracle (onder voorbehoud)
2 februari          : Johan Keeman
8 maart             : Key2Hearts
 5 april               : Coming Home

==========================================

Soelaas opent concertseizoen in het Oude Raadhuis.

Zondagmiddag 20 oktober opent Stichting Oud Wervershoof het koffieconcertseizoen
in het Oude Raadhuis met Soelaas. Dit trio, bestaande uit Sandra Duin,
Daniëlle Berkhout en Loes Pronk, covert op verrassende wijze popliedjes van onder
andere Carole King, Amy Winehouse, Alanis Morissette en KT Tunstall. Liefhebbers van
Nederlandstalige kleinkunst komen ook aan hun trekken, want de dames zijn groot fan van
Yentl en De Boer en hebben dit duo meermaals in het repertoire opgenomen. Soms swingend,
soms uitbundig, soms klein en ontroerend laten Loes, Sandra en Daniëlle u hun favoriete
nummers horen, ondersteund door piano, gitaar, bas, bugel en ukelele.

Misschien bent u ze tegen gekomen tijdens de laatste Muzikale Wandeling? Anders is dit een
leuke gelegenheid om kennis te maken. Onze vaste bezoekers weten het al: de sfeervolle trouwzaal leent zich uitstekend voor onze kleinschalige koffieconcerten en alle muzikanten zijn het er over eens, dat het geluid er prima is. Mocht u er nog niet geweest zijn, dan is dit wellicht een mooie gelegenheid?
Het optreden is van 14.00 -16.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur.
Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden. Kaarten à € 6,00 (inclusief koffie/thee voor aanvang) reserveren: cam.berkhout@quicknet.nl of telefonisch 0228-582377. Als u de lift nodig heeft, graag even vermelden bij het reserveren. Locatie: Raadhuisplein 1 Wervershoof.

==========================================================================

Op 7 april sluit de Ierse formatie John Farmers’ Whistles het concertseizoen in het oude Raadhuis af.

Deze Ierse band van Westfriese (grotendeels Wervershoofse) bodem, bestaat uit Bas Berkhout-zang, gitaar, banjo, mandoline, trekzak en een aantal typisch Ierse instrumenten als bodràn, low-whistle, tin-whistles en spoons, Dieuwke van Ophem-zang en percussie, Jeroen Aker-zang, gitaar en mondharmonica, Perry Ligthart-accordeon, zang en percussie en Annah Postumius, die de band in 2016 kwam versterken, op viool. Door haar komst werd het toch al aanzienlijke instrumentarium nog verder uitgebreid, met als resultaat een nieuw, fris en nog breder geluid.

John Farmers’ Whistles zorgt elke keer weer voor een heel gezellig optreden met werk van o.a. Dubliners, Fureys, The Corrs, The Poques, Joan Baez en Clannad. Prachtige ballades worden afgewisseld door vrolijke liedjes, met wiskey and beer als regelmatig terugkerende onderwerpen, en enkele instrumentale nummers. Tussendoor is er genoeg ruimte voor (muzikale) grapjes, zoals bij de Ieren ook vaak het geval is. Door de gezellige opstelling in onze trouwzaal en de kleinschaligheid wordt de sfeer van een Ierse pub, waar de muzikanten ook vaak vrijwel tussen het publiek optreden, vrij aardig benaderd.

De aanvang is 14.00 uur, de zaal gaat om 13.30 uur open.

Reservering à € 6,00 inclusief koffie/thee voor aanvang: cam.berkhout@quicknet.nl of 0228-582377.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Foto aangeleverd, Marcel Rob.

Koffieconcert met Megan en Rhythm in het Oude Raadhuis.

Zondagmiddag 3 maart organiseert Stichting Oud Wervershoof weer een koffieconcert in Raadhuis, deze keer met de twee jonge muziektalenten Megan en Rhythm. Megan studeerde in 2016 af aan de Frank Sanders Akademie voor Muzikaal Theater. Nu geeft ze zanglessen en arrangeert ze koorstukken voor Theaterschool De Cast in Enkhuizen. Afgelopen zomer speelde ze de hoofdrol in De Ontdeckingh. Ze is deel en oprichtster van meidengroep Triple Treat. Rhythm studeerde in 2017 als toetsenist af aan de Herman Brood Academie. Hij begeleidt AZOV musicals (Enkhuizen/Abbekerk), dit jaar is hij repetitor bij de musical Ciske De Rat. Rhythm is toetsenist en zanger bij The Titanium White en toetsenist bij Steven Engel. Verder speelt hij vaak solo in lokale horecagelegenheden. Megan en Rhythm treden ook samen veel op bij feesten, in kroegen en op festivals, en nu dus in het Raadhuis, met covers die reiken van Boudewijn de Groot tot ABBA, van Radiohead tot Wim Sonneveld en van Pink Floyd tot Grease.
Het optreden is van 14.00 -16.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden. Kaarten à € 6,00 (inclusief koffie/thee voor aanvang) reserveren: cam.berkhout@quicknet.nl of telefonisch 0228-582377.
Als u de lift nodig heeft, graag even vermelden bij het reserveren.

==============================================

Koffieconcert met Therése Kuin en Nico Veeken in het ‘Oude Raadhuis’.

Op zondag 10 februari organiseert ‘Stichting Oud Wervershoof’ weer een koffieconcert in de trouwzaal van het oude Raadhuis in Wervershoof, nu voor de tweede keer met medewerking van Therése Kuin en Nico Veeken. Na een succesvol optreden op 22 januari 2017 nemen zij nogmaals ieder een half programma voor hun rekening. Therése Kuin uit Andijk begeleidt zichzelf op gitaar en maakt af en toe ook gebruik van orkestbanden. Therése wisselt haar Nederlandstalige liedjes van o.a. Simone Kleinsma, Marco Borsato en Willeke Alberti af met Engelstalig werk van o.a. Amy Winehouse en Sarah McLachlan.

Nico Veeken geeft als het ware een ‘Coming home mini concert’. Zijn wieg stond namelijk op nauwelijks 25 meter afstand van de zaal waar hij deze middag optreedt. Nico zingt met begeleiding van orkestbanden ballads en lovesongs van o.a. Bee Gees, John Denver, Neil Diamond, Roy Orbison en Bryan Ferry. Hoewel Therése en Nico allebei solisten zijn, maken ze bij dit koffieconcert toch graag gebruik van de mogelijkheid om enkele duetten te zingen, die ze speciaal voor dit optreden hebben uitgezocht. Ze zijn in ieder geval van plan voor weer een gezellige en ontspannen muzikale invulling van de zondagmiddag te zorgen.

Het concert begint om 14.00 uur. De zaal is vanaf 13.30 uur open. De entreeprijs is  € 6,00 inclusief koffie of thee bij aanvang. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden: cam.berkhout@quicknet.nl of 0228-582377. Voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw; graag even vermelden bij het reserveren. Raadhuisplein 1 in Wervershoof.

==========================================

Kerstkoffieconcert met Christmas T(h)ree

In navolging van het gezellige kerstconcert van vorig jaar, organiseert Stichting Oud Wervershoof op zondag 23 december weer een kerstkoffieconcert in het Oude Raadhuis, deze keer met Martijn Berkhout en Sandra van der Poel. Martijn en Sandra maken deel uit van de band Image, maar treden ook regelmatig op als duo. Hun repertoire met sfeervolle luisterliedjes hebben ze speciaal voor deze gelegenheid uitgebreid met een aantal kerstklassiekers.  Ze worden deze middag bijgestaan door broer Bas Berkhout. Met z’n drieën zullen ze er alles aan doen om u, tussen de drukte van de kerstvoorbereidingen door, op een gezellige en ontspannen manier in juiste stemming van de komende feestdagen te brengen.

Het optreden is van 14.00 -16.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden. Kaarten à € 6,00 (inclusief koffie/thee en glühwein voor aanvang) reserveren: cam.berkhout@quicknet.nl of 0228-582377.

Voor bezoekers voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw; graag even vermelden bij het reserveren.
 

=============

The Silo Drifters (Hank Williams-tribute) in het ‘Oude Raadhuis’ in Wervershoof

Zondagmiddag 28 oktober opent Stichting Oud Wervershoof het koffieconcertseizoen in het Oude Raadhuis met een optreden van de groep The Silo Drifters. The Silo Drifters is een country band die in de stijl van de jaren veertig en vijftig speelt. Een prominente rol is weggelegd voor de lapsteel (een zg. frying pan). Dit instrument kennen veel mensen ook als de Hawaiian gitaar of als de steelgitaar. Maar ook de fiddle, gitaar en mandoline hebben hun deel. Hank Williams en zijn stijl is hun leidraad. De band bestaat uit:
Henk Franke - Mandoline
Rob Livius – Lapsteel en zang
John Livius – Contrabas en zang
Peter Peeters – Gitaar en zang
Piet Kolderman – Fiddle


Onze trouwe bezoekers zullen deze laatste muzikant zeker herkennen; hij is de violist in de Ierse band Coracle, waarmee hij meerdere keren optrad in het Oude Raadhuis. De bandleden hebben allemaal hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend. Ze kennen elkaar al lange tijd en hebben allemaal dezelfde voorliefde: oude Country muziek. Het optreden is van 14.00-16.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar in onze gezellige, tot concertzaal omgebouwde trouwzaal, dus reserveren wordt aangeraden. Kaarten à € 6,00 (inclusief koffie/thee voor aanvang) reserveren: cam.berkhout@quicknet.nl of 0228 582377.

Voor bezoekers voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw; graag even vermelden bij het reserveren. Raadhuisplein 1 Wervershoof.
 


Koffieconcert in het Oude Raadhuis met Ierse band Coracle.

Op zondag 25 maart wordt het concertseizoen van Stichting Oud Wervershoof in het Oude Raadhuis afgesloten met Ierse muziek van de groep Coracle. Wie ooit in een echte Ierse pub is geweest, kent het unieke Ierse sfeertje, waar muzikanten en publiek gewoon door elkaar zitten. Mede door de kleinschaligheid en de gezellige opstelling in de mooie trouwzaal wordt die sfeer aardig benaderd, als de Ierse zanger Jim Spiers vol overgave het prachtige Danny Boy, The Dutchman, Song for Ireland of andere ballades ten gehore brengt, afgewisseld met de vrolijke liedjes, waar wiskey and beer regelmatig terugkerende onderwerpen zijn, en enkele opzwepende instrumentale nummers. 

Naast Jim bestaat Coracle uit gitarist Ron Newson, violist en mandolinespeler Piet Kolderman, bouzouki-speler en gitarist Theo Burghouts en dorpsgenoot Bas Berkhout op banjo, harmonica, trekzak, fluit en lepels, e.d.
Het concert is van 14.00 uur tot 16.00 uur en de zaal gaat open om 13.30 uur. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar; reserveren wordt aanbevolen. De kaarten à € 6,00, inclusief een kopje koffie/thee voor aanvang, zijn per mail te reserveren bij Tiny Berkhout: cam.berkhout@quicknet.nl of telefonisch 0228-582377.

Voor bezoekers voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw; graag even vermelden bij het reserveren.


 Koffieconcert met Key2Hearts in het Oude Raadhuis   

Op zondagmiddag 4 februari speelt Key2Hearts in het Oude Raadhuis. Dit trio was één van de verrassendste optredens tijdens de Muzikale Wandeling 2017, in zowel Wervershoof als Zwaagdijk-Oo st. Key2Hearts is begonnen in de huiskamer van de familie Meester in Wognum. Vader Piet (oud-Wervershover) speelde al enige jaren in de band Big Smile en dochter Lynn in de band FireProof. Zus Nienke zong vooral thuis en begeleidde zichzelf op piano.  Met de jaarlijkse familieweekenden werd er akoestisch gespeeld en werd het idee opgevat samen wat te doen. Zo is Key2Hearts ontstaan, waarbij zij via de muziek de sleutel tot ieders hart proberen te vinden.

Ze brengen onder begeleiding van gitaar en piano Nederlandse pareltjes waaronder nummers van Boudewijn de Groot, Maaike Ouboter en Toon Hermans. Dit wordt afgewisseld met Engelse songs van onder andere Amy Winehouse, Adele en Anouk.

Het optreden is van 14.00 -16.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden. Kaarten à € 6,00 (inclusief koffie/thee voor aanvang) reserveren: cam.berkhout@quicknet.nl of telefonisch 0228-582377.

Voor bezoekers voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw; graag even vermelden bij het reserveren.
 

 


Kerstkoffieconcert met Three of Us in het Oude Raadhuis

Zondagmiddag 24 december organiseert Stichting Oud Wervershoof weer een koffieconcert in de prachtige trouwzaal van het Oude Raadhuis van Wervershoof.

Three of Us wil u dan meenemen naar de wereld van de bijzondere componisten en tekstschrijvers die in het verleden grote namen waren. Denk daarbij aan Burt Bacharach, James Taylor, Nina Simone en vele anderen. Het optreden is vooral een ode aan deze ‘vergeten’ componisten en tekstschrijvers. Klassiekers in een unplugged uitvoering. U zult zeker genieten en zeggen: wat een prachtige nummers zijn het nog steeds. Maar op deze middag brengen zij natuurlijk ook meerdere kerstklassiekers om alvast in de stemming te komen voor de komende kerstdagen.

Three of Us bestaat uit Astrid Botman zang, Evert Sijm (Blue Star) akoestische en klassieke gitaar en Erwin van Osch (Back in the Groove) maakt het trio compleet als speler op de bugel en trompet. Al met al zeker de moeite waard om 24 december naar het gemeentehuis te komen om van hun bijzondere repertoire te gaan genieten.

Het optreden is van 14.00 -16.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden.

Kaarten à € 6,00 (inclusief koffie/thee voor aanvang) reserveren: cam.berkhout@quicknet.nl of telefonisch 0228-582377.

Voor bezoekers voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw; graag even vermelden bij het reserveren.


Koffieconcert in het Oude Raadhuis met Combolero

 

Voel de harteklop van de Cubaanse Son en beweeg mee op de Colombiaanse Cumbia tijdens het koffieconcert van Combolero op zondagmiddag 12 november in het Oude Raadhuis van Wervershoof. Wellicht kent u Combolero nog van enkele edities van de Muzikale Wandeling. Dan heeft u kunnen ervaren dat deze vier muzikanten een sombere, herfstachtige zondagmiddag, vanaf de eerste klanken, kunnen veranderen in een heerlijke zomerdag. Een verfrissende sangria in de pauze doet de rest.

Combolero neemt u mee van de straten van Havanna tot de stranden van Puerto Rico; van de pleinen van Buenos Aires tot de bergen van Yucatan; hun Latijns-Amerikaanse muziek omspant werelddelen en omarmt wereldzeeën. Als gepassioneerde vissers hebben de bandleden enkele prachtige parels uit die zee van muziek gevist en vertolken die op warmbloedige wijze. Combolero is Theo Braas (zang en gitaar), Sandra Hes (zang en accordeon), oud-Wervershoofse Daniëlle Berkhout (zang en percussie) en Martin Tuinte (contrabas).

Aanvang: 14:00 uur, zaal open vanaf 13:30 uur. De toegangsprijs is  €6,- inclusief de koffie/thee voor aanvang. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aanbevolen: cam.berkhout@quicknet.nl of 0228-582377.


Koffieconcert The Family Tree in het Oude Raadhuis

Nadat het concert vorig jaar door omstandigheden niet door kon gaan, strijkt nu op zondag 8 oktober The Family Tree neer op eigen bodem. Wervershoofse zangers Jeffrey Oud en Richard de Beer vormen het vocale hart van deze bijzondere formatie aangevuld door de vocale kwaliteiten van Daniël Guilliamse die daarbij gitaar en peddle steel bespeelt. Axel Stoit zorgt voor de onmisbare finishing touch op zijn basgitaar.  

Bijzondere arrangementen:

Het kwartet brengt nummers van o.a. Venice, Garry Rafferty, Paul McCartney en de BeeGees. De heren brengt meerstemmigheid zang in bijzondere arrangementen. Zij laten akoestische muziek en zang prachtig samensmelten. Een eenheid van geluid dat alleen zielsverwanten samen kunnen voortbrengen. Intiem, indrukwekkend, harmonieus, verrassend, ontroerend: een kleine greep uit reacties van mensen die er al eens getuige van zijn geweest. Reserveer tijdig

Op zondag 8 oktober is The Family Tree te bewonderen in het Oude Raadhuis, Raadhuisplein 1 in Wervershoof. Het concert begint om 14:00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar dus we raden u aan op tijd te reserveren. Kaarten à € 6,00 inclusief een kopje koffie/thee voor aanvang, kunt u reserveren bij Tiny Berkhout op 0228-582377 of via cam.berkhout@quicknet.nl.

 

 


John Farmers’ Whistles in het Oude Raadhuis.

Op 5 maart is alweer het laatste koffieconcert van dit seizoen in het Oude Raadhuis, met de Ierse formatie John Farmers’ Whistles. Deze Ierse band van Westfriese (grotendeels zelfs Wervershoofse) bodem, bestaat uit Bas Berkhout: zang, gitaar, banjo, mandoline, trekzak en een aantal typisch Ierse instrumenten als bodràn, low-whistle, tin-whistles en spoons, Dieuwke van Ophem: zang en percussie, Jeroen Aker: zang, gitaar en mondharmonica, Perry Ligthart: accordeon, zang en percussie en Annah Postumius, die de band in 2016 kwam versterken, op viool. Door haar komst werd het toch al aanzienlijke instrumentarium nog verder uitgebreid, met als resultaat een nieuw, fris en nog breder geluid.

John Farmers’ Whistles zorgt elke keer weer voor een heel gezellig optreden met werk van o.a. Dubliners, Fureys, The Corrs, The Poques, Joan Baez en Clannad. Prachtige ballades worden afgewisseld door vrolijke liedjes, met wiskey and beer als regelmatig terugkerende onderwerpen, en enkele instrumentale nummers. Tussendoor is er genoeg ruimte voor (muzikale) grapjes, zoals bij echte Ieren ook vaak het geval is. Door de gezellige opstelling in onze trouwzaal en de kleinschaligheid wordt de sfeer van een Ierse pub vrij aardig benaderd; ook daar treden de muzikanten vaak vrijwel tussen het publiek op.

De aanvang is 14.00 uur, de zaal gaat om 13.30 uur open. Kaarten à € 6,00, inclusief koffie/thee voor aanvang, zijn te bestellen bij Tiny Berkhout, 0228-582377 of cam.berkhout@quicknet.nl.


Het Westfries: over en uit?

Op 2 maart organiseert Stichting Oud Wervershoof in het oude Raadhuis weer haar jaarlijkse winterlezing, deze keer over het Westfriese dialect. Dat dialect wordt bijna niet meer gesproken. Het is duidelijk op zijn retour. Of toch niet? Waar, wanneer en door wie wordt er nog wel Westfries gepraat? En waarom? En hoe zal het over twintig jaar zijn? Henk Kok, Jaap Meester en Sjaak Steltenpool geven hierover hun mening.

Jaap Meester is geboren in Lutjebroek en woont in Nibbixwoud. Hij is voorzitter van de stichting Creatief Westfries. Deze stichting beijvert zich voor het creatief gebruik van het Westfriese dialect. Onder de noemer ‘Teugen de wind in’ zal Jaap vertellen over hedendaagse activiteiten voor het behoud van het dialect.
Henk Kok, geboren in Spierdijk en woonachtig in Schagen, is neerlandicus en amateurtoneelspeler. Hij heeft veel belangstelling voor de ontwikkelingen van het dialect en doet daar ook onderzoek naar. Henk geeft een wetenschappelijke benadering van het Westfries en gaat onder meer in op regiolect en dialectnivellering.
Sjaak Steltenpool, geboren en getogen in Wervershoof, was basisschoolleerkracht. Hij is bekend als zanger/muzikant van het Volksorkest en toert door de regio met zijn Westfriese quiz. Sjaak vertelt over ‘Dialect als vermaak’ en omlijst deze avond met enkele van zijn populairste liedjes. De avond wordt gepresenteerd door Ina Broekhuizen-Slot, schrijfster van Westfriese gedichten, verhalen en toneelstukken. Aanvang 20.00 uur.

Het aantal plaatsen in de oude raadzaal/trouwzaal is beperkt. Omdat we verwachten dat er voor deze winterlezing meer belangstelling zal zijn dan voor de vorige edities, werken we deze keer met kaartverkoop. Voor slechts 2,50 (en dat is dan ook nog inclusief koffie of thee voor aanvang) kunt u een plaats reserveren bij Tiny Berkhout ) 0228 582377 of per e-mail: cam.berkhout@quicknet.nl.

 


Koffieconcert met Therése Kuin en Nico Veeken in het ‘Oude Raadhuis’.

 

Op zondag 22 januari organiseert ‘Stichting Oud Wervershoof’ weer een koffieconcert in de trouwzaal van het Oude Raadhuis. Dit concert wijkt iets af van voorgaande edities. Er treden deze middag namelijk twee solo-artiesten op, die ieder een half programma voor hun rekening nemen. Therése Kuin uit Andijk begeleidt zichzelf op gitaar en maakt af en toe ook gebruik van de geluidsband. Therése wisselt haar Nederlandstalige liedjes van o.a. Claudia de Breij af met Engelstalig werk van o.a. Amy Winehouse en Sarah McLachlan.
Nico Veeken geeft als het ware een ‘Coming home mini concert’. Zijn wieg stond namelijk op nauwelijks 25 meter afstand van de zaal waar hij deze middag optreedt. Nico zingt met begeleiding van een geluidsband ballads en lovesongs van o.a. Bee Gees, John Denver, Neil Diamond en Bryan Ferry.

Hoewel Therése en Nico allebei solisten zijn, maken ze bij dit koffieconcert toch graag gebruik van de mogelijkheid om enkele duetten te zingen, die ze speciaal voor dit optreden hebben uitgezocht. Ze zijn in ieder geval van plan voor een gezellige en ontspannen muzikale invulling van de zondagmiddag te zorgen.

Het concert begint om 14.00 uur. De zaal is vanaf 13.30 uur open. De entreeprijs is  € 5,00 inclusie koffie of thee bij aanvang. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden: telefonisch 0228-582377, of per mail cam.berkhout@quicknet.nl.

 

 


Koffieconcert met Coracle in het ‘Oude Raadhuis’

Zondag 13 november speelt de Ierse band Coracle weer in het Oude Raadhuis.

Wie ooit in een echte Ierse pub is geweest, kent het unieke Ierse sfeertje, waar muzikanten en publiek gewoon door elkaar zitten. De sfeer tijdens de koffieconcerten in onze mooie trouwzaal, waar slechts 50 plaatsen beschikbaar zijn, komt aardig in de buurt van die van de Ierse Pub.  De kleinschaligheid én de gezellige opstelling geeft telkens weer de indruk alsof de muzikanten en het publiek bij elkaar ‘op de koffie’ zijn. Bij een concert met Coracle waan je je al snel in Ierse sferen als de Ierse zanger Jim Spiers vol overgave het prachtige Danny Boy, The Dutchman, Song for Ireland en andere ballades ten gehore brengt, afgewisseld met de vrolijke liedjes, waar wiskey and beer regelmatig terugkerende onderwerpen zijn, en een enkel instrumentaal nummer.  Naast Jim is Coracle: gitarist Ron Newson, violist en mandolinespeler Piet Kolderman, bouzouki-speler en gitarist Theo Burghouts en dorpsgenoot Bas Berkhout op banjo, harmonica, trekzak, fluit en lepels, e.d.

Het concert is van 14.00 uur tot 16.00 uur en de zaal gaat open om 13.30 uur. De kaarten à € 6,00, inclusief een kopje koffie/thee voor aanvang, zijn verkrijgbaar bij Tiny Berkhout, Zeeweg 42. Telefonisch reserveren: 0228-582377, of per e-mail: cam.berkhout@quicknet.nl

 


16 oktober 2016
Koffieconcert The Family Tree in het Oude Raadhuis afgelast!!!!!!

Op zondag 16 oktober zou The Family Tree een koffieconcert verzorgen in het oude Raadhuis. Wegens familieomstandigheden is dit helaas afgelast.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Tiny Berkhout op 0228-582377 of via cam.berkhout@quicknet.nl.

 


Hank Williams-tribute band The Silo Drifters in het Oude Raadhuis.

Countryliefhebbers opgelet: zondagmiddag 10 april sluit Stichting Oud Wervershoof het koffieconcertseizoen in het Oude Raadhuis af met een optreden van de groep The Silo Drifters.

The Silo Drifters is een country band die in stijl van de jaren veertig en begin jaren vijftig speelt. Een prominente rol is weggelegd voor de lapsteel (een zg. frying pan). Dit instrument kennen veel mensen ook als de Hawaiian gitaar of als de steelgitaar. Maar ook de fiddle, gitaar en mandoline hebben hun deel. Hank Williams en zijn stijl zijn hun leidraad.
Henk Franke - Mandoline
Piet Kolderman – Fiddle
Rob Livius – Lapsteel en zang
John Livius – Contrabas en zang
Peter Peeters – Gitaar en zang
De bandleden hebben allemaal hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend. Zo speelden de gebroeders Livius meer dan 25 jaar in de Rock & Roll formatie Billy Wiggle & the Wigglers en stonden onder contract bij MAC records. Henk Franke speelde onder andere jarenlang in de Eindhovense band the Dutch Bluegrass Boys een band die ontstaan was vanuit the Light Town Skiffle Group. Onze trouwe bezoekers zullen fiddler Piet Kolderman zeker herkennen; hij is afkomstig uit de Ierse Folkscene en fiddler in Coracle. Met deze groep trad hij al meerdere keren bij ons op in het Oude Raadhuis. Peter Peeters is onder andere zanger gitarist geweest in de Rockabilly band Mad Fred & the Maniacs. De bandleden kennen elkaar al lange tijd en hebben allemaal dezelfde voorliefde: oude Country muziek.

Het optreden is van 14.00 -16.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar in onze gezellige, tot concertzaal omgebouwde trouwzaal, dus reserveren wordt aangeraden.

Kaarten à € 6,00 (inclusief koffie/thee voor aanvang) zijn verkrijgbaar bij Boetiek De Meerpaal, Dorpsstraat 78 of bij Tiny Berkhout, Zeeweg 42.

Telefonisch reserveren: 022858-2377. Per e-mail: cam.berkhout@quicknet.nl.
 


 

Karin Wildoër in het Oude Raadhuis

 

Zondag 21 februari is er weer een koffieconcert in het Oude Raadhuis, deze keer met zangeres Karin Wildoër.

Karin zingt sinds vier jaar serieus voor publiek en in die vier jaar is het ook snel gegaan. Zo zingt ze bij verschillende gelegenheden en heeft ze gezongen met de beroemde pianist Cor Bakker en orkesten zoals KSM uit Enkhuizen. Ook heeft ze haar eigen succesvolle concerten georganiseerd. Karin zingt Nederlands en Engelstalig. Ze heeft zich de laatste jaren echter vooral toegelegd op mooie Nederlandstalige luisterliedjes vol emotie, maar ook met humor. Liedjes die iets zeggen over alledaagse dingen die je tegen komt en waarin eenieder zich herkent.Deze middag zal Karin ook weer de mooiste liedjes zingen van onder andere Claudia de Breij, Simone Kleinsma, Harrie Jekkers, Blöf etc.. Daarin wordt ze bijgestaan door toetsenist/gitarist Cor Wabeke. 

In de korte tijd dat stichting ‘Oud Wervershoof’ de muziekmiddagen organiseert, kunnen we toch al spreken van een aantal trouwe bezoekers aan onze koffieconcerten in de gezellige trouwzaal, waar door de knusse opstelling een sfeertje ontstaat alsof muzikanten en publiek werkelijk bij elkaar ‘op de koffie’ zijn. Voor een middag heerlijk ontspannen luisteren en herkenning is ook dit weer echt een aanrader. Het concert begint om 14.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden. Kaarten à € 5,00, inclusief een kopje koffie/thee voor aanvang, zijn verkrijgbaar bij Boetiek De Meerpaal, Dorpsstraat 78 en bij Tiny Berkhout, Zeeweg 42 in Wervershoof .


Voice Over in het Raadhuis

Op zondagmiddag 29 november is er in het Oude Raadhuis weer een koffieconcert, deze keer met de close harmoniegroep Voice Over. Deze driemansformatie behoeft in Westfriesland nauwelijks meer introductie.

Voice-Over is een gezelschap van drie professionele musici uit Noord-Holland dat zich toegelegd heeft op close harmony zang in de traditie van groepen als Crosby, Stills & Nash, the Eagles en Venice. De drie multi-instrumentalisten hebben elkaar gevonden in de voorliefde tot het zingen van een volledig 'akoestische' aanpak van gitaar, mondharmonica en percussie, zodat er altijd en overal gespeeld kan worden. Van huiskamer tot concertzaal, zonder afhankelijk te zijn van electra, ruimte of instrumenten. Voice Over is dus uitermate geschikt voor onze mooie trouwzaal, waar door de knusse opstelling telkens weer een sfeertje ontstaat alsof muzikanten en publiek werkelijk bij elkaar 'op de koffie' zijn. Voice-Over neemt je mee op hun muzikale reis. Laat je verrassen door de prachtige klankkleur van deze stemmen en verdwaal in het woud van emoties waarin je terecht komt.

Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus voor de liefhebbers is enige haast wel geboden!
Het concert begint om 14.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur.
Kaarten à € 6,--, inclusief een kopje koffie/thee voor aanvang, zijn verkrijgbaar bij Boetiek de Meerpaal, Dorpsstraat 78 en bij Tiny Berkhout, Zeeweg 42. Telefonisch reserveren kan ook: 0228-582377 of per mail: cam.berkhout@quicknet.nl


 

 

Koffieconcert met ‘Coracle’ in het ‘Oude Raadhuis’

Het afgelopen seizoen organiseerde ‘Stichting Oud Wervershoof’ vier koffieconcerten in het ‘Oude Raadhuis’. Dit waren alle vier hele mooie en sfeervolle muzikale middagen. We willen deze koffieconcerten dit jaar dan ook graag voortzetten. De eerste uit de reeks staat al gepland voor 27 september, waarvoor het ons opnieuw is gelukt om de Ierse band Coracle een optreden te laten verzorgen.

Over de band: Gitarist Ron Newson en Noord-Ierse zanger Jim Spiers ontmoetten elkaar in 1989 tijdens een muzieksessie in Engeland, wat resulteerde in een vriendschap en deze band als gevolg. Sindsdien reizen de Nederlandse bandleden twee keer per jaar naar Engeland, waar Jim woont, en komt hij op zijn beurt enkele malen per jaar hierheen. De band speelt Ierse Ballades, uptempo songs en instrumentale tunes van o.a. The Dubliners, Christy Moore en The Fureys, alsmede enkele eigen nummers, die ook zijn opgenomen op hun drie cd's. Naast Jim en Ron spelen in Coracle verder violist en mandolinespeler Piet Kolderman, bouzouki-speler en gitarist Theo Burghouts en dorpsgenoot Bas Berkhout op banjo, harmonica, trekzak, fluit, lepels enz.

Het concert begint om 14.00 uur, de zaal is open vanaf 13.30 uur.

Vorig seizoen waren de kaarten voor deze band heel snel uitverkocht en werd er een tweede optreden toegevoegd. Die mogelijkheid is er nu niet, dus voor de fans is enige haast wel geboden, aangezien de zaal slechts 50 plaatsen beschikbaar heeft.

De kaarten à € 6,00, inclusief een kopje koffie/thee voor aanvang, zijn verkrijgbaar bij Boetiek De Meerpaal, Dorpsstraat 78 en bij Tiny Berkhout, Zeeweg 42. Telefonisch reserveren: 0228-582377, of per e-mail: cam.berkhout@quicknet.nl

 


15 februari 2015: Koffieconcert met The Three of Us.

Zondagmiddag 15 februari 2015 wordt er in het "Oude Raadhuis" weer een Koffieconcert georganiseerd door de St.Oud Wervershoof. De aanvang is 14.00 uur en het koffieconcert wordt verzorgd door "The Three of Us"; een 3 mansformatie bestaande uit Evert Sijm, Astrid Meester en Erwin van Osch. Zij spelen de mooiste Engelse en Nederlandstalige liedjes vanaf de jaren '60 tot nu toe. De 50 kaarten die hiervoor beschikbaar waren zijn helaas al uitverkocht.

Ierse Folk Band Coracle in Raadhuis

Vrijdag 28 november a.s. staat het oude Raadhuis in Wervershoof weer in het teken van de muziek. Deze keer is het de beurt aan de Ierse folk groep Coracle. De band, onder leiding van de Ierse zanger Jim Spiers, heeft onder meer opgetreden op diverse podia en festivals in Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Engeland en uiteraard Ierland. Het repertoire bestaat en vloeit voort uit muziek die populair is geworden door bands als “The Dubliners”, “Christy Moore” en “The Furey Brothers”. Ook eigen nummers zijn te horen tijdens optredens.

De entree bedraagt 5 euro. Aanvang is om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Om te reserveren kunt u een e-mail sturen naar cam.berkhout@quicknet.nl of via telefoonnummer 0228-582377. Kaartjes zijn vanaf heden ook verkrijgbaar bij Boetiek De Meerpaal. Wees er snel bij want er zijn maximaal 50 kaarten te reserveren en vol=vol.

De kaarten voor vrijdag 28 november om 20.00 uur zijn uitverkocht. Daarom is besloten om dit optreden te herhalen op zondag 30 november om 14.00 uur. Dus wilt u graag naar deze Ierse Folk Band neem dan contact op met Tiny Berkhout (zie hierboven).

Mocht u ook iets op cultureel gebied willen organiseren in de prachtige ambiance van ons oude Raadhuis, dan kunt u vrijblijvend informatie opvragen bij de beheerster of via het contactformulier.