Exposities

Veel belangstelling tijdens Open Huis op zaterdag 30 september

Tijdens het sluitingsfeest van 200 jaar Wervershoof was ook het Raadhuis open voor onder meer een bezoek aan de nieuwe expositie van de kunstwerken van Gerrit Grooteman. Over belangstelling viel niet te klagen. Ruim 100 bezoekers kwamen een bezoekje brengen al dan niet in combinatie met deelname aan de reunie in de feesttent. Deze zaterdag waren ook nog zo'n 30 originele werken van Gerrit Grooteman te bewonderen. De expositie is tot en met eind juni 2018 iedere laatste zaterdag van de maand nog te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. De foto-expositie in de trouwzaal blijft het hele jaar hetzelfde maar naast de eigen werken van Gerrit Grooteman zullen vanaf eind oktober iedere maand verschillende lokale kunstenaars / hobbyisten hun creatieve werk laten zien. We hopen op veel belangstelling tijdens deze open dagen.

 


Open Monumentendag zaterdag 9 juni

Op zaterdag 9 september neemt het Oude Raadhuis weer deel aan de Open Monumentendag.
We hebben het thema van dit jaar: ‘Boeren, burgers en buitenlui’ invulling gegeven met een foto-expositie van de werken van onze plaatselijke kunstenaar Gerrit Grooteman (1923-1999). Deze schilder heeft in zijn leven heel veel op het schilderslinnen vastgelegd van de boeren, burgers en buitenlui in en om Wervershoof. Behalve zo’n 250 foto’s zijn er die dag een groot aantal originele schilderijen en tekeningen te bewonderen.
Ook het monument zelf, het voormalige Raadhuis, is een bezoekje waard. Bij de opening in 1940 werd dit pand gezien als een van de mooiste in Westfriesland en niet zonder reden. Architect Siebers, vooraanstaand architect, heeft tot in de kleinste details het
gebouw ontworpen, tot aan de asbak op het bureau van de burgemeester Raat.
Van 11.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom.


Expositie/openstelling 2017-2018

De fototentoonstelling, zoals hierboven beschreven, blijft het hele jaar te bezichtigen tijdens de openstellingen op de laatste zaterdag van de maand. Behalve bij de openstelling van 30 september bestaat de expositie dan echter nog alleen uit de foto’s en
slechts enkele originele kunstwerken, die in de Raadzaal te bezichtigen zijn. Voor onze andere ruimte hebben we lokale kunstenaars uitgenodigd om te exposeren tijdens de maandelijkse openstellingen, zodat we dit seizoen een heel gevarieerd expositieaanbod zullen hebben. Openingstijd: iedere laatste zaterdag van de maand (m.u.v. de maanden december, juli en augustus) van 11.00-16.00 uur.
 

De voorlopige agenda ziet er als volgt uit:

9 en 30-09: Gerrit Grooteman
28-10       : Jan Wenners: Schilderijen en Gertruud Hartog-Knijn: Keramiek Big Ladies
25-11       : Schilderclub ‘Pigment’ en Bets de Vries: Keramiek
27-01       : Schilderclub ‘Pigment’ en Annet Stibbe: Glassierkunst
24-02       : Liesbeth Pouw en Gertruud Botman(schilderwerk)
                   Marian Doodeman: Speksteen
31-03       : Annette Spigt (schilderwerk)
28-04       : Cursisten Bets de Vries (keramiek)
26-05       : Hermien, Annie en Ria Wissink:Textielkunst en schilderijen.
30-06       : Ankie van Lier portretten in pastelkrijt
Nog niet alle exposanten zijn op dit moment bekend.
De exposanten van de niet ingevulde data worden via de volgende Nieuwsbrief en Binding bekend gemaakt.


Op deze laatste zaterdag van de maand kunt u:

  • een steeds wisselende foto-expositie bekijken van oude foto's uit ons archief

  • een bezoek brengen aan ons archief en hier eventueel onderwerpen die u interesseren zelf opzoeken

  • in ons archief verschillende historische boeken bekijken

  • onze verzameling schilderijen van de Wervershoofse kunstschilders C. van Rootselaar en G. Grooteman bezichtigen

Hoewel dit al aanleiding voldoende is om langs te komen kunt u natuurlijk ook gewoon langskomen om het Raadhuis met zijn prachtige trouwzaal te bewonderen.

Verhuur trouwzaal

De trouwzaal kan eventueel ook gehuurd worden om zelf een expositie, muziek- of toneelvoorstelling te organiseren voor max. 50 bezoekers. Informatie hierover kunt u verkrijgen via contact.